Regelinstallaties

Regelinstallaties voor warmtedistributie

Sinds de nieuwe warmtewet moeten alle woningen van bijvoorbeeld apartementencomplexen apart bemeterd worden. Dit kan met behulp van het plaatsen van warmtemeters. Zo wordt individueel gebruik inzichtelijk en kunnen bewoners bewuster met energie omgaan.

Bij grote gebouwen zoals musea en appartementencomplexen is bij de bouw een stadsverwarmingsstation of ketelruimte ingericht. Steeds veranderende externe en interne invloeden maken regelsystemen noodzakelijk, niet alleen om een aangename temperatuur te creëren, maar ook vanwege energiebesparingen en CO2-reductie. De functionaliteit en toegankelijkheid van de regelsystemen staat hierbij voorop.

Van advies en aanleg tot aan controle

Bij elk bestaand dan wel nieuw gebouw maken wij in overleg met de opdrachtgever een zorgvuldige afweging of en in hoeverre een gebouwbeheersysteem een meerwaarde heeft. Voor gebouwen die verschillende functies dienen en van aardige omvang zijn of ook voor kleinere gebouwen, draagt een GBS bij aan de flexibiliteit en de integratie met elektrotechnische installaties (zoals verlichting en beveiliging).

Dit specialistische werk voor de complete aanleg van warmtedistributiesystemen voeren wij in 5 fasen uit:

  1. Oriëntatie: Voordat onze specialisten aan de slag gaan, stemmen wij diverse technische zaken nauwkeurig af met de wensen van de opdrachtgever.
  2. Ontwerp installatie: Vanuit deze intake beginnen wij met het ontwerpen van de gehele installatie.
  3. Proefinstallatie: Aan de hand van een concrete bouwtekening maken onze vakmensen een volledige prefabopstelling in de werkplaats. Als deze proefinstallatie is gecontroleerd en getest dan gaat de hele opstelling op transport naar de uiteindelijke bestemming.
  4. Montage: Daar monteren gecertificeerde werktuigbouwkundige medewerkers de installatie.
  5. Controle: Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, gaan de elektrotechnische vaklieden uw opdracht voltooien. Na de laatste controles en testen kunt u de regelkamer compleet in gebruik nemen.

Heeft u vragen over onze totaaloplossingen en diensten of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Regelinstallaties in de praktijk