Beheer- en onderhoud

Vroegtijdige diagnostiek voorkomt lekkages in de toekomst

Naast de aanleg, montage en isolatie (Lebit) van warmte-koude systemen zoals stadsverwarmingssystemen en warmteterugwinsystemen verzorgen wij binnen onze totaaloplossing ook het beheer en onderhoud van deze systemen.

Indien u ons tijdig betrekt in de aanleg van deze systemen, kunnen wij uw kosten en de overlast voor de omgeving tot een minimum beperken bij onderhoud en reparaties van lekkages.

Monitoren, analyse en isolatiemetingen

Als wij de diagnose van deze leidingen in een vroeg stadium opstarten, kan het netwerk vanaf het eerste moment gemonitord worden. We meten het systeem vanaf dat moment periodiek door met impuls reflectiemetingen. De analyse vindt plaats door de verzamelde gegevens te vergelijken met de paramaters welke zijn vastgesteld bij het in bedrijf nemen van het netwerk, zoals:

  • Bodemtemperatuur
  • Leidingtemperatuur
  • Druk in de leiding
  • TDR metingen
  • De weerstand van de meetdraden in de isolatie

Invloeden van vocht vuil, corrosie, indringen van chemicaliën en zelfs trillingen leiden tot veroudering van isolatiematerialen. Dit effect kan met de positie weerstandmeting bepaald worden.

De conclusie kan dan bijvoorbeeld zijn dat er in de komende 5 jaar geen storingen worden verwacht en dat onderhoud tegen die tijd pas nodig is om lekkages op lange termijn te voorkomen.

Reparaties van lekkages

Naast diagnostiek helpen wij u natuurlijk ook graag met het repareren van lekkages in bestaande warmte- en koudeleidingen. Onze afdeling Lekdetectie heeft exclusieve opsporingsmethodes ontworpen die tot op de meter nauwkeurig het lek detecteren. Na een gedegen voorlokalisatie volgt de hoogfrequentmeting voor de exacte lokalisering van de storing. Door deze nauwkeurige metingen is het mogelijk om precies bij de storing te komen. Reparaties door onze specialisten zijn dan snel gedaan. Daarmee wordt de overlast voor de omgeving beperkt en is de opdracht met een enorme kostenbesparing uitgevoerd.

Heeft u vragen over onze totaaloplossingen en diensten of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Onderhoud in de praktijk